EIT Health Spain premia els millors projectes d'innovació i emprenedoria

EIT Health Spain awards the best innovation and entrepreneurship projects

L'associació EIT Health Spain va tancar ahir el seu primer any d'activitat amb un acte al Parc Científic de Barcelona (PCB). L'esdeveniment, presidit pel president de l'associació, Jordi Alberch rector en funcions de la Universitat de Barcelona (UB), va reunir representants de tots els socis del consorci així com a institucions afins a l'activitat de la xarxa.

La primera part de l'acte ha consistit en diverses presentacions orientades a la preparació de les convocatòries d'Innovació, Campus i Acceleració del proper any. Andy Browning i Ursula Mühle, respectivament directors d'Innovació i Educació de EIT Health i Marco Pugliese, director de EIT Health Spain i coordinador espanyol del pilar de Business Creation, han presentat les accions dels tres pilars de l'associació - Innovació, Educació i Acceleració - per a la generació de les activitats que s'inclouran en el pla de negoci 2018. a continuació, mentre els socis mantenien reunions programades amb els tres directors, l'Auditori Antoni Caparrós del PCB ha acollit un seguit de sessions pràctiques sobre com participar en les convocatòries de finançament que EIT Health té previstes per a 2017.

Premis als millors projectes d'innovació i emprenedoria

En el mateix esdeveniment s'han lliurat els premis "Summer School 2016" així com els "Head Start and Proof of Concept Programme 2016".

Els premis "Summer School Award 2016", premien els participants que han assistit a les Summer Schools organitzades per EIT Health a 2016. Aquests premis consisteixen en una borsa de viatge de 500 euros cadascun per assistir a activitats EIT Health durant 2017 i han estat per a Laura Rodríguez Gallego, de la Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) pel seu projecte IRise, una aplicació per a monitoritzar la salut de les dones gestants durant tot l'embaràs; Anna Marco Ramell, CEO de l'start-up Nutrix, que ofereix anàlisi de sang personalitzats per a promoure estils de vida saludables i Laura López Pérez i Meritxell Ascanio Zamorano, de la Universitat de Barcelona per la RareCanConnect, una aplicació dirigida a fer el seguiment personalitzat a pacients amb càncer.

Els guardons "Proof of concept (PoC)" "Proof of concept més (PoC +)" premien projectes i idees de negoci que es troben en estadis previs a la creació de l'empresa i projectes que estan participant en programes d'acceleració en salut; els "Headstart (HS)",al seu torn, reconeixen empreses ja constituïdes amb una orientació clara al mercat per desenvolupar projectes, productes o serveis en salut. Aquests reconeixements formen part de les iniciatives de finançament de de l'acceleradora de EIT Health i que han estat organitzades pel node espanyol durant 2016.
El projecte guanyador en la categoria PoC és Multiparametric nosological images for supporting clinical decisió in solid Tumors (Multibioim) d'Elies Fuster Garcia de la Universitat Politècnica de València; en la categoria PoC + és Novell antimicrobial therapy d'Eduard Torrents, de l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) i en la categoria HS l'empresa UsMIMA, pel projecte TeDeMoOCC: Proves i Re-disseny del prototip de MOWoOT, un dispositiu mèdic com a solució per al restrenyiment crònic.

A continuació es llisten els projectes finançats en les tres categories

Head Start projects (finançats amb 50.000 € cada un)
4. Testing and Re-design of the prototype of MOWoOT, a medical device as solution for Chronic Constipation (TeDeMoOCC) from usMIMA
5. Clinical and technological validation of the SimVis Technology for cataract surgery (SimVisVal) from 2Eyes Vision
6. Oral Biofilter from Astradentium Health Technologies

Proof of Concept projects (finançats amb 25.000 € cada un)
1. Multiparametric nosological images for supporting clinical decision in solid tumors (Multibioim). Elies Fuster Garcia, UPV/ITACA
2. CreatSens, a novel platform for healthcare at home (CreatSens).Francisco Andrade
3. Efficacy and safety assessment of novel soluble epoxide hydrolase inhibitors for the prevention and treatment of acute pancreatitis (sEHIAPInf). Santiago Vazquez Cruz, UB
4. New antibiotics to combat hospital-acquired Gram-negative infections that not respond to current treatments (CYCLICK).Francesc Rabanal Anglada, UB
5. KN-150 as a subacute therapy for stroke (KASTS). Teresa Gasull, IGTP
6. Smart dressing for the treatment of chronic wounds (DERMOGLASS) Elisabeth Engel. IBEC
7. persoNAlized 3d-heart Printing mOdels for pLanning valvE interventiONs (NAPOLEON). Manuel Martínez Toran, UPV

Proof of Concept Plus projects (finançats amb 12.500 € cada un)
1. Novel antimicrobial therapy. Eduard Torrents, IBEC
2. An improve formulation and delivery of biopharmaceuticals by protein crystals in gels. Luis Álvarez de Cienfuegos, Universidad de Granada.